Aanbod coaching

Coachingstraject Ontploeteren

Ben je op dit moment aan het strijden en ploeteren? Loop je ergens in vast, in je privé, op het werk of in je hoofd? Heb je last van burn-out klachten? Ben je op zoek naar een nieuwe balans tussen werk en privé? Heb je een gebeurtenis meegemaakt die veel impact heeft gemaakt? Of zoek je gewoon een nieuwe uitdaging?

 

In dit coachingstraject gaan wij samen aan de slag met jouw vraag. Je gaat leren ontploeteren met als doel: gelukkig zijn met jouw leven en een betekenisvol leven leiden waarin je aandacht hebt voor jezelf en anderen.

 

Wat kan je verwachten?

 • Een intakegesprek waarin wij ingaan op jouw vraag, de doelstelling en het gewenste resultaat. In dit gesprek stemmen wij het aanbod af op wat jij nodig hebt om het doel te behalen. Aan het einde van het intakegesprek is het voor jou duidelijk wat je kan verwachten, waar wij naartoe gaan werken en hoe het traject eruit zal zien.
 • Een erkende digitale test voor thuis. Door deze meting wordt inzichtelijk gemaakt waar jouw uitdagingen liggen en wordt jouw psychologische flexibiliteit in kaart gebracht. De meting is in staat om ook de zes onderliggende ACT-processen in kaart te brengen. Dat zijn: acceptatie, defusie, zelf als context, hier en nu, waarden en toegewijd handelen. De startmeting is het vertrekpunt van waaruit wij verder gaan werken.
 • Vervolgens hebben wij verschillende 1-op-1 coaching sessies in een op maat gemaakt coachingstraject afgestemd op jouw vraag, behoefte en doel. One size fits none.
 • Uiteindelijk krijg jij een meetbaar en concreet resultaat doordat wij dezelfde test aan het einde van het traject nogmaals doen. Hierdoor kunnen wij bekijken wat je hebt geleerd in de afgelopen periode en welk resultaat je hebt bereikt. De uitkomst van deze test bespreken wij samen in een coaching sessie.
 • Daarnaast krijg jij opdrachten voor thuis om het geleerde ook in de praktijk uit te kunnen voeren, het eigen te kunnen maken en er concreet mee aan de slag te kunnen gaan.
 • Hoe ga ik te werk? Ik omschrijf mijzelf als coach die positief en oplossingsgericht te werk gaat, die luistert zonder oordeel en die zijn aanpak aanpast op jouw persoonlijkheid. Ik nodig je uit om te ervaren en te onderzoeken. Daarbij zorg ik voor een veilige en vertrouwelijke omgeving met heldere communicatie en zal ik altijd constructief en eerlijk zijn in onze gesprekken. Verder houd ik diepgang en relativering in balans. Ik ben van nature down to earth en gebruik soms humor als middel.
 • Ik werk onder andere met de volgende methodieken en vormen die bewezen effectief zijn:
  • ACT: Ervaringsgericht leren, actief oefenen & direct toepasbaar in de praktijk. Deze vorm helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt, zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt. Deze methode is gericht op het ontwikkelen van jouw persoonlijke veerkracht.
  • Positieve psychologie. Hierbij gaat het over wat je graag zou willen bereiken en welke eigenschappen jij kunt inzetten om dit waar te maken. De focus ligt op waar je graag naartoe zou willen gaan in plaats van wat er minder goed gaat.
  • Mindfulness. Deze methode helpt je bewuster te leven en op een realistische manier te kijken naar wat er in jouw leven gebeurt. Je ziet wat er is, zonder de gebeurtenis op te blazen of te bagatelliseren. 
  • RET. Deze vorm helpt jou om niet-effectieve en irrationele denkpatronen te doorbreken. In veel gevallen zorgen (negatieve) denkbeelden en aannames ervoor dat jij jezelf belemmert. De gedachte: ’Ik heb toch niks toe te voegen aan dit gesprek, dus ik houd mijn mond’ is een simpel voorbeeld van een gedachte waarmee jij jezelf kan remmen.
 • Tussendoor ben ik bereikbaar voor vragen of om even te kunnen sparren buiten de coaching sessies om.
 • Ik ben flexibel qua dagen en tijden. Coaching gesprekken kunnen overdag, in de avond of in het weekend plaatsvinden als dat beter uitkomt voor jou.
 • Ik beschik over een prettige en rustige eigen praktijkruimte voor onze coaching gesprekken.
 • Wat kost het traject? Ik werk met een prijs op aanvraag. Iedere vraag is immers uniek. Voor iedereen maak ik na het gratis kennismakingsgesprek een offerte op maat. Zodra jij de offerte (digitaal) hebt ondertekend, kan het traject van start gaan.

 

Aanbod voor zorginstellingen

Ik werk ook voor zorginstellingen en bied mijn trajecten aan voor professionals in de zorg. Omdat ik zelf dertien jaar ervaring heb als zorgprofessional in de verslavingszorg, maatschappelijke hulpverlening en (forensische) psychiatrie, weet ik goed hoe het is om daar te werken. Hierdoor kan ik mij goed inleven in het werk van de zorgprofessional. Ik bied mijn bovenstaande coachingstraject dan ook aan voor mensen in de zorg. Uiteraard wordt het traject op maat aangepast voor elke zorgprofessional. Ik word vaak benaderd in de volgende situaties:

 • Begeleiding bij een inwerktraject voor nieuwe medewerkers. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan zorg professionals die voor het eerst gaan werken in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Professionals van buiten de GGZ die de overstap gaan maken naar de GGZ of net afgestudeerden die nog geen ervaring hebben opgebouwd in de GGZ, hebben vaak behoefte aan extra uitleg en begeleiding. Hoewel er vaak wel een inwerkprotocol is lopen mensen toch tegen veel dingen aan. Door het tekort aan collega’s in de GGZ is er helaas niet altijd genoeg tijd om mensen zorgvuldig in te werken en te begeleiden. Ik kan hierbij helpen! Het goed zorgen voor en omgaan met jouw collega’s is immers van groot belang en heeft jouw prioriteit. Een zorgvuldig begeleidingstraject kan helpen om uitval te voorkomen en de kans van slagen in de GGZ te vergroten.
 • Een coachingstraject van een medewerker die ploetert en strijdt. Loopt jouw medewerker vast? Zie je dat hij of zij weinig ontspanning of plezier in zijn werk ervaart? Een coachingstraject kan diegene helpen om weer plezier in zijn werk te vinden.
 • Coaching na een gebeurtenis of incident met grote impact. Dit kan gaan om een incident tijdens het werk of in de privésfeer. Een goede begeleiding daarna is van groot belang en daar heeft de medewerker de rest van zijn leven nog profijt van.
 • Conflict- en agressiemanagement. Ik help medewerkers bij het vergroten van hun mentale weerbaarheid, zodat zij beter om kunnen gaan met conflicten en agressie kunnen stoppen. Dit leidt tot meer veiligheid, mentaal sterke en goed functionerende medewerkers.
 • Loopbaanbegeleiding van medewerkers. Ik bied medewerkers ondersteuning bij het sturing en richting geven aan hun eigen loopbaan.
 • Bij (dreigend) ziekteverzuim bied ik ook coaching aan de betreffende medewerker. Ik help daarbij om de re-integratie te bevorderen.

Ben je benieuwd, maar twijfel je nog?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of plan een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan online via Zoom of in de praktijkruimte, net wat jij fijner vindt. In dit gesprek hoor ik graag meer over wie jij bent en wat jouw vraag is. Ook vertel ik je graag meer over wie ik ben, hoe ik te werk ga en met welke methodes ik werk. Samen kijken wij of mijn aanbod matcht met jouw vraag en andersom. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Pas na dit gesprek beslis jij of je het traject aan wil gaan of niet.