Aanbod coaching

Coaching & training voor zorgprofessionals en teams

 

Omdat ik zelf dertien jaar ervaring heb als zorgprofessional in de GGZ, weet ik goed hoe het is om daar te werken. Hierdoor kan ik mij goed inleven in het werk van de zorgprofessional.

 

Mijn specialisatie ligt in het coachen en trainen van zorgprofessionals en teams. Gericht op de uitdagingen in het werk, impactvolle gebeurtenissen, groepsdynamica en het omgaan met agressie of moeilijk verstaanbaar gedrag.

 

Mijn missie is om zorgprofessionals en teams te helpen “ontploeteren” en toe te rusten met praktijkgerichte kennis en vaardigheden. Ik daag uit om kwetsbaar te zijn en om waarden, doelen en acties in lijn te brengen met elkaar.

Om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt, zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt.

 

Mijn diensten leveren een waardevolle bijdrage aan zorg organisaties en instellingen, in de deskundigheidsbevordering en vitaliteit van zorgprofessionals en teams. Zodat zij krachtig en betekenisvol in het werk staan.

 

Mogelijke vormen:

 • Individuele coaching of training (nieuwe) medewerkers
 • Team coaching of training
 • Masterclass of workshop op één thema

 

 • Hoe ga ik te werk? Ik omschrijf mijzelf als coach die positief en oplossingsgericht te werk gaat en die luistert zonder oordeel. Ik nodig je uit om te ervaren en te onderzoeken. Daarbij zorg ik voor een veilige en vertrouwelijke omgeving met heldere communicatie en zal ik altijd constructief en eerlijk zijn in onze gesprekken. Verder houd ik diepgang en relativering in balans. Ik ben van nature down to earth en gebruik soms humor als middel.
 • Ik werk onder andere met de volgende methodieken en vormen die bewezen effectief zijn:
  • ACT: Ervaringsgericht leren, actief oefenen & direct toepasbaar in de praktijk. Deze vorm helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt, zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt. Deze methode is gericht op het ontwikkelen van een grotere veerkracht en psychologische flexibiliteit.
  • Positieve psychologie. Hierbij gaat het over wat je graag zou willen bereiken en welke eigenschappen jij kunt inzetten om dit waar te maken. De focus ligt op waar je graag naartoe zou willen gaan in plaats van wat er minder goed gaat.
  • Mindfulness. Deze methode helpt je bewuster te leven en op een realistische manier te kijken naar wat er in jouw leven gebeurt. Je ziet wat er is, zonder de gebeurtenis op te blazen of te bagatelliseren. 
  • RET. Deze vorm helpt jou om niet-effectieve en irrationele denkpatronen te doorbreken. In veel gevallen zorgen (negatieve) denkbeelden en aannames ervoor dat jij jezelf belemmert. De gedachte: ’Ik heb toch niks toe te voegen aan dit gesprek, dus ik houd mijn mond’ is een simpel voorbeeld van een gedachte waarmee jij jezelf kan remmen.
  • Groepsdynamica. Een goede groepsdynamiek is over het algemeen te herkennen aan een open en gezellige sfeer, goede samenwerking en een efficiënte uitvoering van taken. De groepsleden voelen zich veilig, waardoor zij hun mening durven te geven en conflicten op een vruchtbare manier oplossen.
 • Tussendoor ben ik bereikbaar voor vragen of om even te kunnen sparren buiten de coaching sessies om.
 • Ik ben flexibel qua dagen en tijden. 
 • De coaching kan op locatie of in mijn praktijk. Ik beschik over een prettige en rustige eigen praktijkruimte.
 • Wat kost het? Ik werk met een prijs op aanvraag. Iedere vraag is immers uniek. Voor iedereen maak ik na een (gratis) kennismakingsgesprek een offerte op maat. 

 

Aanbod voor zorginstellingen

Ik word vaak benaderd in de volgende situaties:

 • Begeleiding bij een inwerktraject voor nieuwe medewerkers. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan zorg professionals die voor het eerst gaan werken in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Professionals van buiten de GGZ die de overstap gaan maken naar de GGZ of net afgestudeerden die nog geen ervaring hebben opgebouwd in de GGZ, hebben vaak behoefte aan extra uitleg en begeleiding. Hoewel er vaak wel een inwerkprotocol is lopen mensen toch tegen veel dingen aan. Door het tekort aan collega’s in de GGZ is er helaas niet altijd genoeg tijd om mensen zorgvuldig in te werken en te begeleiden. Ik kan hierbij helpen! Het goed zorgen voor en omgaan met jouw collega’s is immers van groot belang en heeft jouw prioriteit. Een zorgvuldig begeleidingstraject kan helpen om uitval te voorkomen en de kans van slagen in de GGZ te vergroten.
 • Team coaching of training specifiek gericht op een thema wat speelt binnen het team of waarin het team duskundigheid in wil bevorderen.
 • Een coachingstraject van een medewerker die ploetert en strijdt. Loopt jouw medewerker vast? Zie je dat hij of zij weinig ontspanning of plezier in zijn werk ervaart? Een coachingstraject kan diegene helpen om weer plezier in zijn werk te vinden.
 • Coaching na een gebeurtenis of incident met grote impact. Dit kan gaan om een incident tijdens het werk of in de privésfeer. Een goede begeleiding daarna is van groot belang en daar heeft de medewerker de rest van zijn leven nog profijt van.
 • Conflict- en agressiemanagement. Ik help medewerkers bij het vergroten van hun mentale weerbaarheid, zodat zij beter om kunnen gaan met conflicten en agressie kunnen stoppen. Dit leidt tot meer veiligheid, mentaal sterke en goed functionerende medewerkers.
 • Loopbaanbegeleiding van medewerkers. Ik bied medewerkers ondersteuning bij het sturing en richting geven aan hun eigen loopbaan.
 • Bij (dreigend) ziekteverzuim bied ik ook coaching aan de betreffende medewerker. Ik help daarbij om de re-integratie te bevorderen.

Ben je benieuwd, maar twijfel je nog?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of plan een vrijblijvend (gratis) kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan online via Zoom of in de praktijkruimte, net wat jij fijner vindt. In dit gesprek hoor ik graag meer over wie jij bent en wat jouw vraag is. Ook vertel ik je graag meer over wie ik ben, hoe ik te werk ga en met welke methodes ik werk. Samen kijken wij of mijn aanbod matcht met jouw vraag en andersom. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.