Over mij coach

Mijn naam is Sander Meijnen. Ik ben geboren en opgegroeid in Eindhoven en omgeving. Sinds 2020 woon ik samen met mijn vriendin in ’s-Hertogenbosch. Wat een leuke stad om in te wonen!

 

Ik heb veel werkervaring in de hulpverlening. Dit begon in 2010 op Bonaire in de verslavingszorg. Daar heb ik ontzettend veel geleerd. Naast de werkervaring die ik daar heb opgedaan, heb ik ook veel geleerd op het gebied van wonen en werken in een ander land met een andere cultuur. Na 2,5 jaar ben ik teruggekeerd naar Nederland en ben ik eerst werkzaam geweest in de verslavingszorg, daarna in de maatschappelijke hulpverlening en uiteindelijk ben ik terechtgekomen in de (forensische) psychiatrie.

 

Na dertien jaar gewerkt te hebben in de geestelijke gezondheidszorg heb ik de stap gezet om voor mijzelf te beginnen. Sinds de zomer van 2023 heb ik dan ook mijn eigen onderneming: Praktijk Meijnen. Met mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan help ik mensen die aan het ploeteren zijn, die vastlopen, een nieuwe balans zoeken of een nieuwe uitdaging. Ik help mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen. Mensen met herkenbare struggles, maar met ieder een eigen aanpak. Want: ‘one size fits none’. Wat je ziet krijgt betekenis door hoe je kijkt en dat is persoonlijk. De één kijkt zus en de ander zo. Dat is afhankelijk van wie je bent, van jouw geschiedenis en van jouw eerdere ervaringen.

 

Door de jaren heen heb ik een eigen aanpak ontwikkeld in het helpen van mensen die dicht bij mijzelf ligt. Ik omschrijf mijzelf als coach en trainer die positief en oplossingsgericht te werk gaat, die luistert zonder oordeel en die zijn aanpak aanpast op jouw persoonlijkheid. Ik nodig je uit om te ervaren en te onderzoeken. Daarbij zorg ik voor een veilige en vertrouwelijke omgeving met heldere communicatie en zal ik altijd constructief en eerlijk zijn in onze gesprekken. Verder houd ik diepgang en relativering in balans. Ik ben van nature down to earth en gebruik soms humor als middel.

 

Door de jaren heen heb ik zelf gezien en ook ervaren dat het moed vraagt om jezelf te leren kennen, kwetsbaar te zijn en te kunnen delen met anderen. Daarbij heb ik geleerd dat authentiek en kwetsbaarheid je uiteindelijk ontspanning, kracht en plezier kunnen brengen.

 

Hieronder vind je kort samengevat een overzicht van mijn opleidingen en werkervaring.

Opleidingen

  • Bachelor of Social Work (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener)

Specialisatie: Toegepaste Psychologie

  • Post HBO certificaat: Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt®

 

Werkervaring (13 jaar)

  • 4 jaar Verslavingszorg
  • 3 jaar Maatschappelijke Hulpverlening
  • 6 jaar (Forensische) Psychiatrie

 

Verder heb ik door de jaren heen tal van relevante cursussen en bijscholing gevolgd op het gebied van: positieve psychologie, acceptance and commitment therapy (ACT), groepsdynamica, mindfulness, cognitieve gedragstherapie, gesprekstechnieken en vaardigheden, gedragsverandering, motiverende gespreksvoering en systeemgericht werken.